Ga direct naar inhoud

Bekkenbodemspreekuur

Algemene informatie
Patiëntenfolders

Het bekkenbodemspreekuur add

Wanneer u last heeft van ongewenst urineverlies, of eventueel andere plasklachten, kunt u door de huisarts of specialist worden verwezen naar het bekkenbodemspreekuur. Dit spreekuur is een samenwerking van een gynaecoloog, een uroloog, continetieverpleegkundigen en  bekkenfysiotherapeuten. Deze samenstelling is uniek in de regio, op deze manier kan het team nog beter en sneller patiënten diagnosticeren en behandelen.

Een bezoek aan het bekkenbodemspreekuur verloopt in de nieuwe opzet als volgt:

Patiënten die een verwijzing hebben voor het bekkenbodemspreekuur, krijgen een vragenlijst en een plaslijst toegestuurd. Deze vult u thuis in, waarna u deze terugstuurt. Op basis van de ingevulde lijst, wordt een afspraak met u gemaakt. Met het bekijken van de ingevulde lijst, kunnen de behandelaars het consult voorbereiden.

Tijdens de afspraak wordt u door zowel de gynaecoloog en de uroloog, als de bekkenfysiotherapeut en de continentieverpleegkundige gezien.

Een anamnesegesprek vindt plaats in een spreekkamer. Het vervolg van de afspraak, het onderzoek, vindt plaats in een onderzoekskamer. Gedurende het onderzoek verblijft de patiënt in één ruimte. De verschillende behandelaars, komen naar de ruimte waarin u zich bevindt.

Bovenstaande betekent dat u als patiënt, zich niet telkens hoeft aan- en uit te kleden en niet van de ene naar de andere plek hoeft te lopen. Bovendien hoeft u maar een keer uw klachten uiteen te zetten.

Na de verschillende onderzoeken bespreken de betreffende specialisten hun bevindingen, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Dit wordt hierna met u besproken.

Aansluitend zal de continentieverpleegkundige u daarover verder uitleg geven. Ook kunt u bij haar terecht voor advies over incontinentiemateriaal, vergoeding daarvan en overige vragen.

Meer informatie leest u in de folder ‘Bekkenbodemspreekuur'.

Contact en afspraak maken bekkenbodemspreekuur add

Het continentiespreekuur, ook wel bekkenbodemspreekuur genoemd, vindt plaats op de poli Urologie (route 1.2), telefoonnummer 0543 - 54 46 30.

E-mailadres: SVUC@skbwinterswijk.nl.   

 

Team bekkenbodemspreekuur add

Continentieverpleegkundigen
De continentieverpleegkundigen van het SKB zijn Nancy Berentsen (BIG 39040162930), Annet Hesselink (BIG 79032765430) en Angelique Huijskes (BIG 9000180030). De continentieverpleegkundigen hebben zich gespecialiseerd in het geven van voorlichting en instructie bij continentiestoornissen.

Bekkenfysiotherapeuten
Bij het bekkenbodemspreekuur werken wij nauw samen met de geregistreerd bekkenfysiotherapeuten* van VersGras. Dit zijn Eefje Bokkers (BIG 89989909962604), Elles Zents (BIG 39063787204) en Marieke Hilhorst (BIG 29041660304). Zij hebben een aanvullende studie gevolgd en zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Fysiotherapiepraktrijk VersGras is gevestigd op route 1.5 van het SKB.

*Geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Alleen geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn bevoegd om ook inwendig te onderzoeken en /of te behandelen. Zo kunnen veel complexe klachten behandeld worden, zonder operatie.

Praktische informatie
Route: 1.2
0543 54 46 92
Telefonische openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
Direct naar