Wachttijden
Informatie over wachttijden tot het eerste polikliniekbezoek, diagnostiek en (dag)opname
Voor een afspraak in het ziekenhuis heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Deze verwijzing maakt uw huisarts meestal in het digitale systeem ZorgDomein. Daarin staan de meest actuele wachttijden per specialisme aangegeven in dagen. Wilt u zelf online uw afspraak maken via Mijn SKB, dan vindt u daar een overzicht met de eerste 10 afspraakmogelijkheden. In het pdf document onderaan deze pagina staan de wachttijden in kalenderdagen vermeld volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).
Let op:
- De wachttijd kan afwijken als u een afspraak wilt maken bij een specialist met een specifiek aandachtsgebied of voor een specifieke behandeling.
- Voor de daadwerkelijke wachttijd in uw situatie, adviseren wij u om contact op te nemen met het ziekenhuis.
- Uw huisarts of verwijzend specialist kan in spoedeisende gevallen zorgen dat u sneller terecht kan bij de specialist dan de geldende wachttijd
Toegangstijd polikliniekbezoek
Het aantal kalenderdagen tussen het moment waarop u contact opneemt met het ziekenhuis om een afspraak te maken voor een polikliniekbezoek tot het moment waarop u terecht kunt. Het SKB geeft de wachttijd aan in kalenderdagen en gaat uit van de gemiddelde wachttijd voor een afspraak bij een specialisme. Voor bepaalde spreekuren en behandelingen óf als u een voorkeur heeft voor een bepaalde specialist kan de wachttijd langer of korter zijn dan hier vermeld.
Wachttijd diagnostiek
Dit is de tijd tussen het moment waarop u contact opneemt met het ziekenhuis om een afspraak te maken voor een onderzoek en het moment waarop u daadwerkelijk terecht kunt.
Wachttijd behandeling
Het aantal kalenderdagen tussen het moment waarop uw behandelend arts met u besluit tot een medische behandeling tot het daadwerkelijke moment van de opname of operatie. Het SKB geeft de wachttijd aan in kalenderdagen en gaat uit van een gemiddelde wachttijd. Afhankelijk van de medisch specialist kan de wachttijd langer of ook korter zijn dan hier vermeld.
De wachttijden worden wekelijks gepeild en aangepast in het overzicht dat u onderaan deze pagina kunt downloaden. U kunt de wachttijden bij het SKB vergelijken met die bij andere ziekenhuizen. Een overzicht van wachttijden van ziekenhuizen in Nederland vindt u op ZorgkaartNederland en meer informatie over de verschillende ziekenhuizen vindt u op KiesBeter.
Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.