Revalidatiegeneeskunde in het SKB houdt zich bezig met de (te verwachten) gevolgen en beperkingen van het dagelijks leven bij een ziekte of na een ongeval. De revalidatieartsen maken gebruik van maatregelen op medisch, paramedisch, sociaal, psychologisch en arbeidstechnisch terrein om ervoor te zorgen dat u zo goed en zelfstandig mogelijk kunt functioneren, ondanks eventuele blijvende beperkingen.
Zowel volwassenen als kinderen kunnen in het SKB poliklinisch worden behandeld. Hiervoor zijn speciale behandelprogramma’s ontwikkeld.
Het uiteindelijke doel van de revalidatiebehandeling is dat u fysiek, psychisch en in de maatschappij zo optimaal mogelijk functioneert. De behandeling kan zich richten op de fysieke gevolgen van een aandoening maar ook op het zo goed mogelijk leren omgaan met klachten of beperkingen. Hierbij proberen we (functie)stoornissen te voorkomen of te verminderen en het functioneren te verbeteren.
Er is veel aandacht voor activiteiten, zoals activiteiten die u dagelijks doet tijdens uw werk en vrije tijd. Daarnaast is er aandacht voor verwerking van de problemen en de communicatie. Gekeken wordt of u eventueel hulpmiddelen of voorzieningen nodig heeft, zowel nu als later. Bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of thuishulp. De behandelaars geven advies en informatie en helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen.